Як NFT заробляють гроші для ігор?

NFT - non-fungible token (невзаємозамінні токени) сьогодні набирають обертів. Ця, здавалося б, давня блокчейн-технологія активно використовується сьогодні. Пов’язано це, звичайно, з тим, що NFT починає приносити великі гроші. Звичайно, цифрове мистецтво викликало інтерес своєю безпрецедентною подією – продажем роботи Beeple за 69 мільйонів доларів. Усім стало зрозуміло, що це золота копальня, і питання лише в тому, як її використати собі на користь. Насправді існує багато способів застосування NFT. Наприклад: спорт, відео, предмети мистецтва, нерухомість тощо. Але сьогодні ми розглянемо один з найбільш перспективних напрямків її використання, це NTF для ігор.

Як можна інтегрувати NFT в відеоігри?

Перше, що потрібно зрозуміти - який NFT ви можете додати до свого продукту? Це буде повністю залежати від особливостей вашої гри. Ви можете створити гру з нуля, де NFT буде основним фактором, і це принесе аудиторію, яка хоче лише заробляти гроші, а не грати. Ви також можете додати NFT до існуючого проекту або навіть до чужого.

Що це означає? Все дуже просто. Ви можете мати спеціальні ігрові предмети, персонажів та інше, що можна монетизувати як NFT на NFT MarketPlaces. Цей спосіб непоганий, якщо ви хочете дати якийсь бонус своїм гравцям і, відповідно, підвищити лояльність, залучити нових і зберегти старих гравців в подальшому. Але для первинного доходу, звичайно, краще вводити такі інструменти в саму гру. По-перше, це дасть більше контролю над ситуацією зі своїми ігровими можливостями. Ви можете використовувати будь-яку з існуючих технологій, а не тільки ERC-20. В результаті можна розділити гру на «гру» та «торгову платформу», хоча вони будуть взаємодіяти, таке рішення також може принести нову аудиторію. У цьому випадку ви можете зробити NTF з абсолютно будь-чого в свїй грі. Чого, наприклад, неможливо зробити на інших сайтах.

Модель заробітку на NFT для ігор

Почнемо з найпомітнішої моделі - колекціонування в грі. Це можуть бути скіни, зброя, унікальні предмети, артефакти, карти, ігрова валюта, апгрейди, індивідуальні доступи і т. д. Все це можна подати у вигляді NFT, і їх точна кількість і попит впливатимуть на вартість гри. Другий — це біржа (маркетплейс), де гра виступає як посередник-платформа і заробляє відсоток від кожної транзакції. Третій – це новий тип, і це продаж землі, придатної для гри. Суть в тому, що гра являє собою віртуальний відкритий світ, де саме створення сюжету або його привласнення буде працювати на NFT.

Приклади успішних ігор NFT

Axie Infinity

2 Axie Infinity

Це онлайн-гра від в'єтнамських розробників, головна суть якої - торгівля і боротьба зі своїми персонажами. Основою гри є, звичайно ж, платформа NTF, де ви можете збирати, обмінювати, продавати і купувати спеціальних внутрішньо ігрових персонажів під назвою Axies. Вся платформа працює на основі технології Ethereum.

CryptoKitties

3 CryptoKitties

Одна з найвідоміших і перших ігор на блокчейні. Це свого роду парування віртуальних котів між собою. Схоже на реальну угоду, де є багато порід і видів котів. Але тут все в рамках віртуальності. Ви можете створювати, купувати, схрещувати віртуальних тварин на власний смак. Усі вони NTF. Їхня вартість залежить від ціни Ethereum та кон’юнктури внутрішнього ігрового ринку. З особливостей можна відзначити яскравий і кумедний дизайн, який перетворює гру в простий Marketplace, де все інтуїтивно зрозуміло.

Sorare

4 Sorare

Блокчейн-гра для футбольних фанатів. Вона також працює на основі технології блокчейн Ethereum. З її допомогою ви можете збирати гравців, змінювати їх, формувати свої команди тощо. У самій грі близько 140 клубів, і вона має партнерські відносини зі справжньою командою «Real Madrid». Загалом, це скоріше інвестиція із зрозумілим інтерфейсом, але все ж вона входить в список ігор.

Ember Sword

5 Ember Sword

Він вже є представником саме ігор, ніж платформ NFT. Ember Sword — це онлайн-гра MMORPG, де ви можете створити свого персонажа, всіляко розвивати його, вибирати локації для гри, збирати речі, битися з іншими гравцями тощо. Компонент NFT, природно, відноситься до унікальних предметів, якими можна обмінюватися. В основному всі предмети за типом скінів, предметів інвентарю, спеціальних здібностей називаються косметикою і з самого початку є NFT. Крім того, гра може також продавати ігрову землю. Цю ігрову землю можна представити як окрему ділянку, а також об’єднання ділянок, які створюють міста (в залежності від кількості ділянок).

The Six Dragons

6 The Six Dragons

Це рольова гра з відкритим світом, де ви також можете купувати, торгувати та збирати предмети з гри, які являють собою NFT. Основними об'єктами є шість драконів, кожен з яких має унікальні властивості. Ви також можете придбати спеціальні умови та підписку на NTF.

Є також інші популярні ігри NTF, звичайно, але навіть цих прикладів достатньо для того, щоб сформувати уявлення про те, як працює технологія NFT в розробці ігор.

Експертиза Zfort Group у NFT для ігор

Наша компанія має великий досвід розробки технологій блокчейну: сховища даних, криптовалюти, токени, інтегруваня нових технології в старі бази даних, ми створюємо проекти з нуля. Токенізація була однією з наших основних спеціальностей з 2015 року. Ми маємо досвід розробки всіх технологій, таких як PoW і PoS. Ми також розробили комплексні програмні рішення для підприємств із великими обсягами даних користувачів, перебудували їх, впровадили інновації та розширення. Наші спеціалісти можуть зробити найскладніші речі, наприклад PoC. Зараз ми можемо зробити проект абсолютно будь-якого розміру та рівня складності, незалежно від того, чи будемо створювати Marketplace для NFT з нуля або впровадити цю функцію в існуючу гру.

Якщо ви вже працюєте з технологіями Blockchain або тільки збираєтесь їх опанувати, запрошуємо вас до команди Zfort Group. Вакансії компанії Zfort Group: https://www.zfort.com.ua/vacancy/ Будемо раді співпраці!

ПІДПИШИСЬ НА РОЗСИЛКУ