6 найкращих мобільних додатків для доставки їжі в Канаді у 2022 році

Розробка мобільних додатків для бізнесу - одна з ключових послуг, за якими до нас часто звертаються клієнти. Але перш ніж почати роботу зі створення чогось нового ми завжди аналізуємо ринок і основних конкурентів, які на ньому вже присутні. Пропонуємо сьогодні дізнатись про те, що прямо зараз відбувається з доставкою їжі, наприклад, в Канаді.

Програми доставки їжі перетворилися з багатообіцяючої, але доволі вузької ніші на необхідність для життя багатьох людей як у Канаді, так і в усьому світі. Ми всі любимо їх зручність і той факт, що вони приносять страви світової кухні до нашого порога.

У сьогоднішній статті ми детальніше розглянемо кілька провідних програм доставки, які обслуговують Канаду, поточний стан ринку а також те, чого ми можемо очікувати від цього ринку в майбутньому.

Як коронавірус вплинув на продовольчий ринок

Перш ніж ми зануримось, нам слід звернути увагу на слона в кімнаті та швидко згадати те, як пандемія COVID-19 вплинула на продовольчий ринок і по-новому сформувала його.

Цілком зрозуміло, що COVID-19 спричинив зростання попиту на доставку їжі онлайн. Люди були закриті вдома, а ресторани зачинені, саме тому їжа на виніс з собою і доставка була єдиним вибором, який мали люди, якщо бажали побалувати себе смачненьким.

Насправді, за даними Statista, канадський ринок онлайн-доставки їжі має зрости до 6,12 мільярда доларів у 2022 році, а далі річний прибуток буде рости на 10,16%. За оцінками, відсоток канадців, які користуються онлайн-доставкою їжі, досягне з часом 43%.

Це великі цифри та чітка ознака того, що ринок продовжує зростати. Цілком ймовірно, що він би виріс як з пандемією, так і без неї. Однак пандемія сприяла більш швидкому зростанню, ніж це було б за інших умов.

Коронавірус також призвів до буму онлайн-доставки з супермаркетів, особливо серед людей, які захищалися від зайвих контактів або самоізолювалися під час хвороби. У багатьох частинах Канади, особливо в перші дні пандемії, попит на доставку з супермаркетів був настільки високим, що людям було майже неможливо знайти вільний слот.

Як доставка їжі допомагає змінити послуги громадського харчування

Доставка їжі допомагає змінити послуги громадського харчування, завдяки тому, що робить їжу доступнішою, особливо для жителів сільської місцевості, яким важче ходити до магазинів і ресторанів. А під час пандемії це також дає можливість доставляти їжу людям із уже існуючими захворюваннями, яким потрібно залишатися вдома.

Важливо також зазначити, що, коли ми говоримо про доставку їжі, ми говоримо не лише про готову їжу, яку можна забрати з собою. Доставка їжі також може включати доставку продуктів із супермаркетів, а також послуги доставки наборів їжі, де людям доставляють інгредієнти для приготування певних страв.

У Канаді є дві основні служби доставки наборів їжі – HelloFresh і Chefs Plate. HelloFresh є одним із лідерів ринку в усьому світі, він також доступний у Німеччині та Сполучених Штатах, серед інших країн. Chefs Plate менш міжнародний, але це один із найдоступніших наборів їжі на ринку.

І, звісно, є ціла низка служб доставки їжі. Говорячи про це, пропонуємо…

Топ-6 мобільних додатків для доставки їжі

Тепер, коли ми подивилися, як COVID-19 вплинув на продовольчий ринок і як мобільні додатки для доставки їжі змінили послуги громадського харчування, давайте подивимося на кілька провідних додатків для доставки їжі, доступних у Канаді у 2022 році.

SkipTheDishes

SkipTheDishes

SkipTheDishes, одна з найвідоміших і найулюбленіших програм доставки їжі в Канаді, співпрацює з понад 30 000 ресторанами, щоб забезпечити доставку їжі по всій країні, обслуговуючи мільйони задоволених клієнтів.

Мабуть, найунікальнішою особливістю SkipTheDishes є те, що вона має власну систему балів під назвою Skip Rewards. Клієнти можуть збирати бали за допомогою додатку та використовувати їх для оплати їжі, також вони можуть платити за допомогою кредитної чи дебетової картки.

Плата за доставку зазвичай починається приблизно від 1,99 доларів США, а додаток обслуговує понад 100 міст, у тому числі таких великих, як Торонто, Калгарі, Вінніпег і Ванкувер. Користувачі можуть відстежувати замовлення від ресторану до дверей за допомогою GPS.

UberEats

UberEats

UberEats є одним із найбільших у світі додатків для доставки їжі, частково тому, що він підтримується могутньою компанією Uber, яка займається спільними поїздками. Uber зіткнувся з проблемами на деяких великих ринках і у великих містах, оскільки його водії зазвичай не мають ліцензії на таксистів, але вона і не потрібна, коли здійснюється лише доставка їжі.

Однією з великих переваг UberEats є те, що вони часто охоплюють ресторани, які зазвичай недоступні через служби доставки їжі. Він також має величезну інфраструктуру завдяки тому, що він доступний у таких країнах, як Австралія, Бразилія, Сполучені Штати та Великобританія, а також звичайно ж і Канада.

Вартість доставки через UberEats починається від 0,99 доларів США, також доступне оновлення, де ви можете насолоджуватися безкоштовними доставками та періодичними знижками за 9,99 доларів США на місяць. Його завантажили понад 100 мільйонів разів і він доступний у понад 30 країнах.

Instacart

Instacart

Instacart дещо відрізняється від інших служб, які ми розглядали, оскільки вони спеціалізуються на доставці продуктів, а не їжі на виніс. Крім того, вони набагато менш міжнародні, ніж інші компанії, які ми розглянули, працюють у Сполучених Штатах і Канаді.

Instacart також стикається з жорсткою конкуренцією з боку багатьох мереж магазинів, які часто мають власні механізми доставки та розповсюдження. Тим не менш, його кількість завантажень перевищила десять мільйонів і доступна в понад 5500 містах США та Канади з більш ніж 40 000 постачальників на платформі.

Що стосується доставки, ви можете розраховувати заплатити до 7,99 доларів США за доставку, іноді додаючи інші збори. Однак ви також можете оформити членство в Instacart Express, яке забезпечує безкоштовну доставку для всіх замовлень на суму понад 35 доларів США.

DoorDash

DoorDash

DoorDash — одна з тих міжнародних служб, які можна знайти в усьому світі, зокрема, вони обслуговують Сполучені Штати та Австралію, а також Канаду. Заснована в 2013 році, компанія набирала сили протягом останніх десяти років і зараз надає доступ до понад 300 000 постачальників продуктів харчування.

DoorDash також має понад 20 мільйонів клієнтів, і його можна знайти в 4000 містах, включаючи більшість великих міст Канади. Ціна їх доставки починається лише від 1,99 доларів США, хоча для деяких замовлень вони можуть бути дорожчими, а деякі ресторани-учасники покривають доставку за вас, якщо ви купуєте достатньо їжі.

DoorDash також примітний тим, що має низку доступних акцій, включаючи знижку в 45 доларів США на реєстрацію нових облікових записів і знижку в 15 доларів США на перші три замовлення, якщо ви витратите більше 30 доларів США. Існує також опція DashPass, де ви можете витрачати 9,99 доларів на місяць в обмін на безкоштовну доставку та спеціальні пропозиції від обраних ресторанів.

Tim Hortons

Tim Hortons

Це єдиний пункт у нашому списку, де мобільний додаток належить окремій мережі ресторанів, а не компанії, яка діє як посередник між ресторанами та їхніми клієнтами. Знову ж таки, Tim Hortons — найбільша канадська мережа ресторанів швидкого обслуговування, яка налічує майже 5000 ресторанів.

Додаток Tim Hortons крутий, оскільки він включає вбудовану функцію картки постійного клієнта та може використовуватися як для замовлення їжі на доставку, так і для організації збору. Це не найкраща програма, і відомо, що вона має кілька помилок, але вона працездатна та виконує свою роботу.

Компанія Tim Hortons, яку серед канадців зазвичай називають Tim’s and Timmies, подає різноманітні страви швидкого приготування разом із улюбленими пончиками та кавою. Вона була заснована канадським хокеїстом, була продана Burger King у 2014 році за понад 10 мільярдів доларів. Обидві компанії зараз належать Restaurant Brands International.

GrubHub

GrubHub

Ця платформа доставки їжі в США також доступна в багатьох частинах Канади, лише в Онтаріо нею охоплено близько 2000 ресторанів. Вона також присутня у Сполученому Королівстві, де конкурує з Deliveroo та Uber Eats.

Grubhub обслуговує 3200 міст по всьому світу та має близько 20 мільйонів користувачів, а також 115 000 ресторанів. Вона була заснована майже 20 років тому, у 2004 році, зі штаб-квартирою в Чикаго, хоча вона належить голландській компанії з доставки їжі Just Eat, яка перемогла в змаганні з Uber за придбання компанії.

Після придбання GrubHub і Just Eat стали найбільшим онлайн-сервісом доставки їжі за межами Китаю. Grubhub пропонує варіант місячної підписки під назвою Grubhub+, який пропонує безкоштовну доставку від своїх партнерів, а Amazon підписав угоду про безкоштовне надання цієї підписки клієнтам Prime.

Як цей ринок продовжуватиме рости?

Визначити, як саме ринок доставки їжі продовжуватиме рости, досить складно, оскільки ми живемо в безпрецедентний час без дорожньої карти того, чого можна очікувати. Однак, якщо подивитись на поточну траєкторію ринку та сплеск, який ми спостерігали під час пандемії, можемо з упевненістю сказати, що ринок онлайн-доставки їжі продовжуватиме зростати як у Канаді, так і в усьому світі.

Ви можете думати про це як про фондовий ринок, він також має свої піки та спади, час від часу він падає та має навіть величезне падіння. Але він також має загальну висхідну траєкторію. У найближчі роки ми можемо очікувати, що ринок онлайн-доставки їжі буде слідувати подібній моделі, хоча, можливо, з меншою кількістю збоїв і більш повільною, але стабільною траєкторією зростання.

Зрештою, лише час покаже нам, чого очікувати, але незалежно від того, що станеться, ми можемо бути впевнені, що зараз цікавий час для спостереження за ринком, а можливо навіть для того, щоб стати одним з його гравців. Ми будемо уважніше стежити за фактами та статистикою протягом решти 2022 року, а також у 2023 році і надалі. А тим часом ми продовжуємо працювати над розробкою мобільних додатків, які не лише вирішують бізнес-завдання наших клієнтів, а і покращують життя людей в усьому світі, роблять його зручніше і безпечніше.

Якщо ви також зацікавлені у підвищенні власної експертизи в цій галузі або бажаєте набути досвід в створенні зручних, функційних мобільних додатків, ви можете приєднатись до нашої команди. Відкриті вакансії завжди можна знайти тут: https://www.zfort.com.ua/vacancy/ Приєднуйтесь, ми будемо раді співпраці!

ПІДПИШИСЬ НА РОЗСИЛКУ